Even serieus over koetjes en kalfjes praten

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 16:37

Laat ik de koe maar gelijk bij de horens vatten: Ik heb eigenlijk helemaal geen verstand van koeien. Mijn koe kennis omvatte tot voor kort alleen de bekende Holsteiners, Blaarkoppen en Lakenvelders. Echter zij hebben nu concurrentie. En niet een beetje.

Het begint al direct met de uitstraling. Het gaat om een klein koetje dat qua postuur meer op een hertje dan op een koe lijkt. Het dier is uitermate vriendelijk en nieuwsgierig.

Vervolgens de naam van het ras. Die mag er wezen: Jersey!

Daarin proef je gelijk iets van dat gelijknamige mooie, (praktisch onbekende) kanaaleilandje daar ergens voor de kust van Frankrijk in de Atlantische oceaan. Jersey staat voor pure natuur, rust en kleinschaligheid; kortom het goede leven!

Een Jerseykoe heeft melkproductie dat in vergelijk met de andere koeien een lachertje is. Maar wat ze doen, doen ze ONTZETTEND GOED! (Dit moet gewoon met koeienletters geschreven worden).

De melk (voor kenners: A2-melk) is namelijk smaakvoller, romiger dan van welke koe ook. Met als gevolg dat de producten die gemaakt worden van de melk van deze lady’s direct in de hoofdprijzen vallen. Zo is de 1 jaar lang gerijpte, biologische Jerseykaas “Schorren” van de Jerseyhoeve in 2016 uitgeroepen tot lekkerste kaas ter wereld en daarbovenop in 2020 nog eens uitgeroepen tot de lekkerste kaas in de afgelopen vijf jaar! Voor velen onbekend!

Minstens zo onbekend is het dat de IJshoeve (een kleinschalige ijsfabrikant in het rustige Stellendam) fabelachtig lekker biologisch ijs van de Jerseymelk maakt onder de naam van Happy mrs. Jersey. De namen van de ijssmaken spreken voor zich. ‘Love is in the ice’ bijvoorbeeld. De verpakkingen zijn al minstens zo aantrekkelijk. En dan is het ijs ook nog eens 100% biologisch.

Dus… hap je happy met ijs van Happy mrs. Jersey! Het werkt. Serieus!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Het Happy Mrs Jersey Team
2 jaar geleden

Een waarheid als een Koe! - > Voor meer informatie informeer naar de mogelijkheden Info@happymrsjersey.com / info@deijshoeve.nl ook voor private label aanvragen of Co-making!